بزرگنمایی:
- مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان در پاسخ به پیگیری خبرنگار ایرنا مبنی بر وضعیت قیمت نان و اخذ هزینه های بیشتر در برخی نانوایی های دولتی گفت: در بحث افزایش قیمت نان توسط استانداری و با همکاری سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده، قیمت ها اصلاح و به وزارت کشور ارسال شده است که منتظر ابلاغ قیمت های جدید در استان هستیم.
داریوش ماهری با اشاره به ضرورت تغییر و به روز رسانی قیمت نان در نانوایی های دولتی اظهار داشت: نانوایی ها علاوه بر مشکلات معیشتی و هزینه ای، به لحاظ دستمزد و سایر مخارج با افزایش هزینه و دیگر مشکلات مواجه هستند که امیدواریم با تغییر قیمت مشکلات این قشر زحمتکش تا حد زیادی حل شود.
افزایش قیمت تا اعلام نرخ جدید ممنوع
وی در عین حال تاکید کرد: هرگونه افزایش قیمت توسط نانوایی های دولتی و یارانهایپز تا ابلاغ قیمت های جدید ممنوع و غیر قانونی است.
تغییر پخت از آرد یارانه ای به آزاد منع قانونی ندارد
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان در ادامه با اشاره به موضوع تغییر کاربری نانوایی های دولتی به آزاد پز تصریح کرد: هر نانوایی که مجوز دولتی داشته باشد می تواند درخواست به پخت نان با آرد آزاد و غیر یارانه ای بدهد و منع قانونی ندارد.
وی با بیان اینکه این تغییر اغلب در راستای بالا رفتن کیفیت نان انجام می شود تاکید کرد: نانوایی هایی که امکان تغییر پخت از آرد یارانه ای به آزاد را دارند دیگر سهمیه آرد یارانه ای را دریافت نمی کنند.
ماهری ادامه داد: تغییر قیمت نان با تغییر نوع پخت پس از بررسی لازم در کمیته آرد و نان به فرمانداری ها اعلام می شود تا به نانوایی ابلاغ شود.
وی خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه نانوایی ها با مجوز دولتی فوق العاده زیاد هستند، تغییر کاربری از دولتی به آزاد تاثیری در کاهش نانوایی های دولتی ندارد.
حمایت از سرمایه گذاری در نانوایی های دولتی
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان همچنین بیان کرد: البته سعی داریم با تعدیل قیمت و حمایت از نانوایی های دولتی از کسانی که در این حوزه سرمایه گذاری کرده اند حمایت کنیم تا دچار خسارت نشوند.
ترجیح برای پخت نان ساده
وی با اشاره به اضافه کردن مواد جانبی برای افزایش قیمت نان گفت: اغلب در نانوایی ها کنجد به صورت استاندارد به نان اضافه می شود و قیمت گذاری نان کنجدی در کارتخوان نانوایی بر اساس محاسبات انجام شده اعمال می شود، البته ترجیح ما پخت نان ساده است.
ماهری تاکید کرد: توصیه داریم از کنجد سیاه به دلیل سخت بودن کنترل آلودگی در نانوایی ها استفاده نشود و به جای آن کنجد سفید جایگزین شود.