بزرگنمایی:
وزیر کشور با بیان اینکه ۷۰ هزار پروژه نیمه تمام در کشور وجود دارد گفت: در کنار سرمایهگذاری جدید باید به واحدهای تولیدی راکد نیز توجه کنیم.
اسکندر مومنی وزیر کشور عصر روز جمعه در آیین افتتاح ساختمان جدید مرکز خدمات سرمایه گذاری استان کرمان افزود: یکی از گزارشهایی که وزن زیادی در ارزشیابی استان ها دارد، مقوله سرمایه گذاری است.
وی اظهار داشت: مرکز خدمات سرمایهگذاری کرمان در یک بنا با حدود 100 سال قدمت است که هم هویت تاریخی و میراثی آن حفظ شد و هم به خدمات سرمایهگذاری اختصاص پیدا کرد که کار بسیار بزرگ و ارزشمندی است.
وزیر کشور با بیان اینکه دیار کریمان می تواند بهشت سرمایهگذاری شود و فرصت های بسیار خوبی در این استان وجود دارد افزود: قرار گرفتن در مسیر ترانزیت آسیای میانه به آبهای آزاد، اتصال شبکه حمل و نقل ریلی به کرویدورهای ملی و بین المللی، قرار گرفتن در شبکه ریلی شمال شرق به جنوب و وجود پنج فرودگاه فعال از ظرفیت های موجود در استان کرمان محسوب می شود.
وی ادامه داد: صنایع خودروسازی، چهار گمرک فعال، 2 منطقه ویژه اقتصادی، آثار تاریخی جهانی و ممتاز و ظرفیت های گردشگری زمینه های سرمایه گذاری بسیار خوبی برای استان کرمان هستند، البته شاخص هایی در کرمان وجود دارد که ممکن است از حد کشوری پایین تر باشد.
مومنی گفت: شاخص امنیت در سرمایه گذاری استان کرمان رتبه چهار کشور است و بستر برای سرمایه گذاری در استان فراهم است، البته نیاز به ترمیم و اصلاح شبکه های حمل و نقل ریلی و غیره دارد.
وزیر کشور با اشاره به وجود وفاق و همدلی در استان کرمان تاکید کرد: این بزرگترین سرمایه است که فکر و گفتمان مشترک برای استان شکل بگیرد و کمک بسیار خوبی می تواند داشته باشد.
وی تصریح کرد: این مرکز چهارمین مرکز مستقل سرمایه گذاری در کشور است و مصوب شده استانداران روز سه شنبه را به سرمایهگذاری، تولید و ارتباط با سرمایه گذاران اختصاص دهند؛ در این مرکز استاندار، مدیران و سرمایهگذاران حاضر می شوند و فارغ از سیستم های اداری به موضوعات رسیدگی و خدمات را ارائه می کنند.
مومنی ابراز داشت: باید امنیت سرمایهگذاری ایجاد، تسهیل و رفع موانع در این مرکز حاکم شود تا فکر سرمایه گذار درگیر کار، تولید و سرمایهگذاری باشد و به سمت پیچیدگیهای اداری نرود.
وی اضافه کرد: در این چند سال رویکرد جدیدی شکل گرفته است و امیدوارم با حمایت استاندار و مسئولان گسترش بیشتری پیدا کند. اگر همه به این گفتمان برسیم که مجوزهای بی نام به منزله نمایشگاهی است که خریدار به این نمایشگاه مراجعه می کند، بسیار موثری است. ایرانیان خارج از کشور به ما مراجعه می کنند و می گویند ما برای سرزمین مادری سرمایه داریم اما نمی دانند کجا و چطور باید هزینه کنیم.
وزیر کشور گفت: سرمایه گذار باید به دنبال سود باشد که هم دینش را به سرزمینش ادا کند و هم سود ببرد و مجوزهای بی نام یک نمایشگاه در این رابطه است که البته زمینه های رانت و فساد را هم از بین می برد.
وی خاطرنشان کرد: این مجوزهای بی نام زمان زیادی را صرفه جویی می کند که شما ایده ها و زمینه ها را از طرف سرمایهگذار خلق و ایده ها را تبدیل به طرح و مجوز می کنید و در ویترین می گذارید، این بسیار با ارزش است البته نباید مجوزهای بی نام در حد شعار بماند.
بانک ها 51 واحد تولیدی را تملک کردند
وزیر کشور با اشاره به رسیدگی به مشکلات سرمایه گذاری در شورای گفت و گو دولت و بخش خصوصی و کارگروه رفع موانع تولید استان ها گفت: 51 واحد تولیدی به تملک شبکه بانکی درآمده و این واحدها مدتی تولید می کردند و به دلایلی نتوانستند تعهدات انجام دهند که شبکه بانکی آن را تملک کرد.
وی افزود: هر واحد تولیدی به تملک بانک امتیاز منفی برای اقتصاد استان و معیشت مردم است.
وزیر کشور ادامه داد: برخی از این واحدها می گفتند که اگر بانک 6 ماه تا یکسال زمان بدهد، سود بانک را هم پرداخت میکنند و میخواستند کار کنند تا به تعهدات خود عمل کنند اما به علت برخی مشکلات تملک شدند که خسران و ضرر بزرگی برای اقتصاد منطقه است و بانک ها را به جای کمک از تولید به سمت بنگاه داری سوق می می دهد.
وی با بیان اینکه باید واحدهای تولیدی مشکل دار احیا شوند گفت: احداث مرکز خدمات را در کرمان به فال نیک می گیریم و پروژه های نیمه تمام دولتی و خصوصی باید به سرانجام و اتمام برسد تا آثار اقتصادی در این استان داشته باشد.
مومنی عنوان کرد: ضمن آنکه واحدهای تولیدی راکد شده، باید فعال شوند و کارخانه نوآوری کرمان با این مهم پیوند بخورد تا شاهد شکوفایی اقتصادی استان و کاهش نرخ بیکاری باشیم، بالا بودن نرخ بیکاری با این همه ظرفیت در استان کرمان زیبنده نیست.
منبع:ایرنا