آخرین مطالب

نکات مهم برای پخت شیرینی برنجی در منزل اجتماعی

نکات مهم برای پخت شیرینی برنجی در منزل

  بزرگنمایی:
شیرینی برنجی یکی از شیرینی‌های سنتی و محبوب ایرانی است که بسیار خوشمزه و معطر است و پایه ثابت شیرینی‌های خانگی عید نوروز است.

شیرینی برنجی یکی از شیرینی‌های سنتی ایرانی است که بسیار محبوب و پر طرفدار است و در نقاط مختلف ایران با روش‌های گوناگون تهیه می‌شود که در این میان نان برنجی مخصوص کرمانشاه از همه جا معروف‌تر است. 

به گزارش فرادید، نان برنجی که از ترکیب آرد برنج، روغن، پودر قند و... تهیه می‌شود، گزینه بسیار مناسبی برای نوروز و پذیرایی در این ایام است. شیرینی برنجی به دلیل داشتن گلاب و پودر هل در ترکیباتش دارای عطر و بوی فوق‌العاده‌ای است و طعم دلچسب و خاطره انگیزی دارد.

نکات مهم برای پخت شیرینی برنجی در منزل

در ادامه این مطلب طرز تهیه شیرینی برنجی در منزل همراه با ارائه نکات مهم مربوط به تهیه شیرینی برنجی تقدیم خواهد شد.

مواد لازم

آرد برنج: نیم کیلو

ودر قند: 150 گرم

زرده تخم مرغ: 2 عدد

روغن جامد: 250 گرم

گلاب: یک چهارم پیمانه

وانیل: نوک قاشق چای‌خوری

پودر هل سبز: 1 قاشق چای‌خوری

خرفه سیاه یا خلال پسته برای تزیین: به میزان لازم

نکات مهم برای پخت شیرینی برنجی در منزل

طرز تهیه شیرینی برنجی

مرحله اول: برای شروع کار ابتدا روغن را روی حرارت خیلی کم اجاق گاز بگذارید تا آب شود؛ سپس صبر کنید تا از حرارت بیفتد. زرده‌های تخم مرغ را داخل یک کاسه گود و مناسب بریزید و وانیل و هل را به آن اضافه کنید. کمی زده‌ها را با همزن دستی هم بزنید؛ سپس روغن خنک شده را به آن اضافه کنید و باز هم بزنید.

مرحله دوم: در این مرحله کم کم پودر قند را به روغن اضافه کنید و هم‌زمان با دست یا لیسک هم بزنید تا پودر قند کاملا در روغن حل شود؛ سپس آرد برنج را که از قبل الک کرده‌اید، کم‌کم و طی سه تا چهار مرحله به مواد اضافه کنید. حالا لیسک را کنار بگذارید و در این مرحله با دست هم بزنید. وقتی همه آرد برنج را اضافه کردید، گلاب را روی مواد بریزید و به ورز دادن ادامه بدهید تا خمیر حالت پودری نداشته باشد یا به دستتان نچسبد. اگر خمیر به دستتان چسبید، کمی دیگر آرد برنج اضافه کنید و اگر حالت پوره پوره داشت و بعد از ورز دادن باز هم شبیه خمیر منسج نشد، خمیر را داخل چرخ گوشت با سری درشت بریزید و یک‌بار از چرخ گوشت رد کنید؛ سپس خمیر را داخل کیسه فریزر بگذارید و حدود 1 روز در محیط آشپزخانه قرار بدهید تا استراحت کند.

مرحله سوم: بعد از این‌که خمیر استراحت کرد، یک‌بار دیگر آن را از چرخ گوشت رد کنید و بعد با دست کمی ورز بدهید. سپس از خمیر به اندازه گردوی کوچک بردارید و کف دستتان گرد کنید و با مهر مخصوص شیرینی برنجی روی آن را مهر بزنید. سپس شیرینی‌ها را داخل سینی فر و با فاصله از هم بچینید و روی شیرینی را به دلخواه با خرفه سیاه یا مغز پسته تزیین کنید. سینی فر را در فر 170 درجه سانتیگراد به مدت 20 دقیقه قرار بدهید تا شیرینی‌ها کاملا بپزند. بعد از این‌که شیرینی پخت، آن را از فر خارج کنید و تا زمانی که کاملا سرد نشده است، به شیرینی‌ها دست نزنید.

نکات مهم برای پخت شیرینی برنجی در منزل

5 نکته مهم برای پخت شیرینی برنجی

1 ـ اگر خمیر بعد از قالب زدن چرب بود یا روغن پس می‌داد، حتما دوباره به آن آرد برنج اضافه کنید.

2 ـ وقتی خمیر شما حالت پوره‌ای می‌شود، برای این‌که به شکل خمیری منسجمی در بیاید، هرگز به آن گلاب اضافه نکنید. گلاب بیش از اندازه شیرینی برنجی را بعد از پخت خشک می‌کند.

3 ـ اگر شیرینی بعد از قالب زدن ترک خورد، به این معناست که خمیر به اندازه کافی ورز نخورده است و بافت منسجمی ندارد.

4 ـ زمان پخت شیرینی برنجی نسبت به بقیه شیرینی‌ها کمی بیش‌تر است؛ بنابراین توجه داشته باشید دمای فر طوری تنظیم شده باشد که شیرینی خام نماند یا بیش از حد برشته نشود.

5 ـ در صورتی که تمایل دارید شیرینی برنجی زعفرانی تهیه کنید، قبل از اضافه کردن پودر قند یک تا دو قاشق غذاخوری زعفران دم کرده غلیظ به روغن شیرینی اضافه کنید.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

روسیه: امیدواریم رئیس‌جمهور ایران سلامت باشد

بالگرد حامل رئیس جمهور چه مشخصاتی داشت؟

احکام بدوی تتلو صادر شد/شاکی خصوصی ندارد

تذکر دادستانی تهران به برخی افراد رسانه‌ای درباره سانحه بالگرد حامل رئیس جمهور

رهبر انقلاب: امیدواریم رئیس‌جمهور به آغوش ملت بازگردد

برگزاری جلسه فوق‌العاده دولت برای پیگیری وضعیت رئیس‌جمهور

منصوری: برقراری تماس با دو همراه رئیس جمهور در بالگرد/ حادثه سختی نبوده است

کرمان آماده میزبانی از پیرغلامان

فرمانده سپاه کرمان: روابط عمومی‌ها از ارکان مهم امیدآفرینی هستند

استاندار کرمان: تعدد سامانه‌ها به گره کار مردم تبدیل شده است

دیدار امیرعبداللهیان با خانواده زندانی ایرانی در عراق

نخست‌وزیر قطر: مذاکرات آتش‌بس غزه به بن‌بست رسیده است

اعطاء 80 هزار قطعه زمین به خانواده‌های دارای سه فرزند و بیشتر

برگزاری همایش پیاده روی خانوادگی در 3 نقطه از کرمان

شهداد گرم‌ترین شهر کشور

کنترل 20 میلیون متر مکعب آب سیلاب در آبخیزداری بم

20 هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری کرمان اعلام شد

حقوق سربازان باردیگر افزایش یافت

جزئیاتی از کشف یک آسیب‌پذیری در مرورگر گوگل کروم

سوخت‌گیری با کارت شخصی به 80 درصد رسید

خانواده شهید زاهدی با رهبر انقلاب دیدار کردند

سفر وزیر صمت به کرمان

هشدارسطح زرد هواشناسی کرمان

یارانه کشاورزان با صدور اسناد مالکیت قطع نمی‌شود

توقیف 3 خودروی شوتی حامل 3 هزار لیتر سوخت قاچاق در کهنوج

تصادف محور کرمان _ دهبکری با 3 فوتی

مرحله دوم انتخابات در اوج سلامت، امنیت و دقت برگزار شد

آغاز 7 روز بارندگی از فردا؛ رگبار و باد شدید کشور را فرا می‌گیرد

انهدام باند سارقان در فهرج

کاهش 100 درصدی تصادفات در محور‌های مواصلاتی فهرج ـ زاهدان

باند قاچاقیان موادمخدر صنعتی در بم منهدم شد

رشد 30 درصدی معوقات بانکی در کرمان/ تشدید برخورد با بدهکاران دانه‌درشت

از قند و شکر دوری کنید

امسال به تعداد زیادی از ایثارگران واجد شرایط زمین واگذار می‌شود

جدیدترین کتاب انتشارات سورمه رفسنجان رونمایی می‌شود

حواصیل هندی برای نخستین بار در قم رصد شد

72 هزار معلم امسال جذب می‌شوند

بهره برداری از 2 مدرسه در فهرج

انهدام باند سارقان با کشف 17 فقره سرقت در بم

تعلل در ساخت بیمارستان عنبرآباد، منجر به تشکیل پرونده در عدلیه شد

استاندارد کرمان سه دستگاه تجهیزات تفریحی را در انار پلمب کرد

حماس: 7 گور جمعی، شاهدی بر وحشیگری اشغالگران علیه ملت فلسطین است

ماجرای روغن‌های خام آفتابگردان/خط قرمز سازمان غذا و دارو سلامت مردم است

پورعباس با حکم رئیس‌جمهور سرپرست سازمان ملّی سنجش شد

پاسخ به چند سوال رایج درباره مصرف شیر

چرا روشنایی در خانه مهم است؟

بازرسان استاندارد به مدیران‌خودرو رفتند

بازرسان استاندارد به مدیران‌خودرو رفتند

آسیب شدید به جمجمه، شایعترین علت مرگ موتورسواران

آسیب شدید به جمجمه، شایعترین علت مرگ موتورسواران