آخرین مطالب

نکات مهم برای پخت شیرینی برنجی در منزل اجتماعی

نکات مهم برای پخت شیرینی برنجی در منزل

  بزرگنمایی:
شیرینی برنجی یکی از شیرینی‌های سنتی و محبوب ایرانی است که بسیار خوشمزه و معطر است و پایه ثابت شیرینی‌های خانگی عید نوروز است.

شیرینی برنجی یکی از شیرینی‌های سنتی ایرانی است که بسیار محبوب و پر طرفدار است و در نقاط مختلف ایران با روش‌های گوناگون تهیه می‌شود که در این میان نان برنجی مخصوص کرمانشاه از همه جا معروف‌تر است. 

به گزارش فرادید، نان برنجی که از ترکیب آرد برنج، روغن، پودر قند و... تهیه می‌شود، گزینه بسیار مناسبی برای نوروز و پذیرایی در این ایام است. شیرینی برنجی به دلیل داشتن گلاب و پودر هل در ترکیباتش دارای عطر و بوی فوق‌العاده‌ای است و طعم دلچسب و خاطره انگیزی دارد.

نکات مهم برای پخت شیرینی برنجی در منزل

در ادامه این مطلب طرز تهیه شیرینی برنجی در منزل همراه با ارائه نکات مهم مربوط به تهیه شیرینی برنجی تقدیم خواهد شد.

مواد لازم

آرد برنج: نیم کیلو

ودر قند: 150 گرم

زرده تخم مرغ: 2 عدد

روغن جامد: 250 گرم

گلاب: یک چهارم پیمانه

وانیل: نوک قاشق چای‌خوری

پودر هل سبز: 1 قاشق چای‌خوری

خرفه سیاه یا خلال پسته برای تزیین: به میزان لازم

نکات مهم برای پخت شیرینی برنجی در منزل

طرز تهیه شیرینی برنجی

مرحله اول: برای شروع کار ابتدا روغن را روی حرارت خیلی کم اجاق گاز بگذارید تا آب شود؛ سپس صبر کنید تا از حرارت بیفتد. زرده‌های تخم مرغ را داخل یک کاسه گود و مناسب بریزید و وانیل و هل را به آن اضافه کنید. کمی زده‌ها را با همزن دستی هم بزنید؛ سپس روغن خنک شده را به آن اضافه کنید و باز هم بزنید.

مرحله دوم: در این مرحله کم کم پودر قند را به روغن اضافه کنید و هم‌زمان با دست یا لیسک هم بزنید تا پودر قند کاملا در روغن حل شود؛ سپس آرد برنج را که از قبل الک کرده‌اید، کم‌کم و طی سه تا چهار مرحله به مواد اضافه کنید. حالا لیسک را کنار بگذارید و در این مرحله با دست هم بزنید. وقتی همه آرد برنج را اضافه کردید، گلاب را روی مواد بریزید و به ورز دادن ادامه بدهید تا خمیر حالت پودری نداشته باشد یا به دستتان نچسبد. اگر خمیر به دستتان چسبید، کمی دیگر آرد برنج اضافه کنید و اگر حالت پوره پوره داشت و بعد از ورز دادن باز هم شبیه خمیر منسج نشد، خمیر را داخل چرخ گوشت با سری درشت بریزید و یک‌بار از چرخ گوشت رد کنید؛ سپس خمیر را داخل کیسه فریزر بگذارید و حدود 1 روز در محیط آشپزخانه قرار بدهید تا استراحت کند.

مرحله سوم: بعد از این‌که خمیر استراحت کرد، یک‌بار دیگر آن را از چرخ گوشت رد کنید و بعد با دست کمی ورز بدهید. سپس از خمیر به اندازه گردوی کوچک بردارید و کف دستتان گرد کنید و با مهر مخصوص شیرینی برنجی روی آن را مهر بزنید. سپس شیرینی‌ها را داخل سینی فر و با فاصله از هم بچینید و روی شیرینی را به دلخواه با خرفه سیاه یا مغز پسته تزیین کنید. سینی فر را در فر 170 درجه سانتیگراد به مدت 20 دقیقه قرار بدهید تا شیرینی‌ها کاملا بپزند. بعد از این‌که شیرینی پخت، آن را از فر خارج کنید و تا زمانی که کاملا سرد نشده است، به شیرینی‌ها دست نزنید.

نکات مهم برای پخت شیرینی برنجی در منزل

5 نکته مهم برای پخت شیرینی برنجی

1 ـ اگر خمیر بعد از قالب زدن چرب بود یا روغن پس می‌داد، حتما دوباره به آن آرد برنج اضافه کنید.

2 ـ وقتی خمیر شما حالت پوره‌ای می‌شود، برای این‌که به شکل خمیری منسجمی در بیاید، هرگز به آن گلاب اضافه نکنید. گلاب بیش از اندازه شیرینی برنجی را بعد از پخت خشک می‌کند.

3 ـ اگر شیرینی بعد از قالب زدن ترک خورد، به این معناست که خمیر به اندازه کافی ورز نخورده است و بافت منسجمی ندارد.

4 ـ زمان پخت شیرینی برنجی نسبت به بقیه شیرینی‌ها کمی بیش‌تر است؛ بنابراین توجه داشته باشید دمای فر طوری تنظیم شده باشد که شیرینی خام نماند یا بیش از حد برشته نشود.

5 ـ در صورتی که تمایل دارید شیرینی برنجی زعفرانی تهیه کنید، قبل از اضافه کردن پودر قند یک تا دو قاشق غذاخوری زعفران دم کرده غلیظ به روغن شیرینی اضافه کنید.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

عراقچی: موشک هایمان را در نبردی واقعی آزمایش کردیم

تجربه موفق انتخابات تمام الکترونیک در 32 شهر کشور

حادثه آفرینی خودروی حامل اتباع غیر مجاز

پیامدهای غیبت از خدمت سربازی؛ از قطع یارانه تا محرومیت از سفر

فرصت ثبت نام حج تمتع 1405 برای اولویت‌های جدید فراهم شد

سفر معاون ارشد امنیتی وزارت کشور افغانستان به تهران

سکته قلبی عامل 24 درصد مرگ‌ها در ایران است

اولویت‌های جدید ثبت‌نام حج 1405 اعلام شد

صدور سند نیروگاه خورشیدی هفت‌باغ علوی کرمان

پرداخت حقوق مهرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی آغاز شد

رژیم صهیونیستی و آمریکا از خاک عراق سوءاستفاده کردند

برگزاری یادواره سردار شهید «حسین مرادی» در بم

حد نگاری 60 درصد اراضی کشاورزی کرمان

کشف سوخت و گندم قاچاق درکرمان

نمایش ضدایرانی در مجلس انگلیس؛ توطئه رژیم صهیونیستی

چین آمریکا را به حملات سایبری و جاسوسی متهم کرد

محکومیت جنایت‌ گروهک‌ تروریستی در به شهادت رساندن معتمد اهل سنت

جاسوس موساد در قم اعدام شد

آفت سرخرطومی حنایی درختان خرما هنوز دست بردار نیست.

فردا آخرین مهلت استعفای انتخابات شوراهای شهر

همایش روستا وعشایر در فهرج

پرداخت کل سهمیه ابلاغی وام ازدواج و فرزندآوری تا پایان امسال

تاکید رئیس شورای اروپا بر ادامه دیپلماسی با ایران

رهبر انقلاب: به وعده‌ی الهی پیروزی حق و زوال باطل یقین کنیم

فاز دوم طرد اتباع غیرمجاز هفته جاری اجرایی می‌شود

از فردا ساعات کاری «عادی» می‌شود

هشدار زرد هواشناسی در کرمان

سازش دو طایفه در ریگان

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور وارد کرمان شد

لازمه مقابله با اسرائیل و آمریکای جنایت‌کار وحدت امت اسلامی است

تغییر 15 امام جمعه در کرمان

مردم شرق کرمان در انتظار عمل مسئولان به وعده‌ها

آزادی گروگان 18 ساله در عملیات پلیس بم

سرلشکر موسوی: ایران، دیپلماسی و مذاکره را بهترین روش حل مشکلات می‌داند

دل ملت ایران به نیرو‌های مسلح قرص باشد

پیروزی ایران در سرنوشت سازترین مسابقه گروه یک مقابل تونس/ شاگردان پیاتزا به صعود امیدوار ماندند

حمله تروریستی به خودروی مأموران انتظامی سیب و سوران

حماس: حمله به خانه خلیل الحیه، نقض حاکمیت قطر بود

تمدید مهلت انتخاب رشته آزمون سراسری برای بار سوم

نخست‌وزیر قطر: تجاوزات اسرائیل روند مذاکرات را نابود کرد

بیانیه شورای عالی امنیت ملی درباره تفاهم ایران و آژانس

روند نگران کننده خشونت‌های رفتاری و گفتاری در کرمان

حمله اسرائیل به دوحه «تروریسم دولتی» است

صدور کیفرخواست 4 نفر از عوامل جاسوسی رژیم صهیونیستی

پزشکیان: رقابت واقعی در خدمت به مردم معنا می‌یابد، نه تلاش برای حذف دیگران

سرلشکر موسوی: ملت و نیروهای مسلح ایران در کنار قطر خواهند ایستاد

خاتون بم در انتظار تعیین حریفان آسیایی؛ حضور در مسیر هموار یا گروه مرگ

قانونمداری و پرهیز از شتاب شرط شیرین کامی در سفرهای پایان تابستان

جشن و سرور میلاد پیامبر رحمت در دیار کریمان

حمله رژیم صهیونیستی به قطر؛ دوحه در آتش فریب